Vitkladdkaka
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr
150 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde
Dekoration
Florsocker
Varma hallon
Receptet ger 16 bitar.
Gör så här:
Tårta
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
Glasyr:
1.Hacka chokladen.
2. Koka upp grädden.
3. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
4. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
5. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
6. Sikta över florsocker och servera med varma hallon
Ett tips är dock att låta kakan svalna riktigt länge innan servering då den annars är väldigt "rinnig".
Kanske kan lova dom som kommer på bloggträffen den 23e januari att dom får en bit var att smaka.
1 kommentar:
Mmmmmm!
Skicka en kommentar