söndag 9 januari 2011

Vitkladdkaka

Här kommer receptet på den kladdkakan jag visade tidigare, kan lova att ni inte kommer att bli besvikna. Receptet snodde jag från min kusin Michelle.

Vitkladdkaka

Ingredienser
250
250 g vit choklad
200 200 g smör
3 3 st ägg
2.5 2.5 dl strösocker
2 2 dl vetemjöl

Glasyr
150 150 g vit choklad
0.5 0.5 dl vispgrädde

Dekoration
Florsocker
Varma hallon

Receptet ger 16 bitar.

Gör så här:

Tårta

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.

Glasyr:

1.Hacka chokladen.
2. Koka upp grädden.
3. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
4. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
5. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
6. Sikta över florsocker och servera med varma hallon

Ett tips är dock att låta kakan svalna riktigt länge innan servering då den annars är väldigt "rinnig".

Kanske kan lova dom som kommer på bloggträffen den 23e januari att dom får en bit var att smaka.